Workshop Monotype

Op zaterdag 6 februari 2016 kunt u experimenteren met de verrassende monoprint/monotype techniek: een druktechniek maar dan zonder oplage, de naam zegt het al, alle prints zijn weer verschillend, mono dus!

U wordt in de gelegenheid gesteld zowel direct in de inkt op de glasplaat te tekenen of schilderen en dit af te drukken op een vel papier, een tekening op papier te laten doordrukken door op de achterkant van het papier te tekenen of deze techniek te combineren met sjabloon- of andere vlakdruk techniek.
Klinkt u dit als een raadsel in de oren, dan moet u zeker komen en u laten verrassen!!!

We werken met inkt op waterbasis op diverse papiersoorten.

Zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur, inclusief alle materialen 35,– euro.

Raadzaam is van te voren wat inspirerende, eenvoudige plaatjes te verzamelen waarmee u aan de slag wilt, het zou jammer zijn als u ter plekke nog moet bedenken wat u zou willen maken: het gaat deze keer meer om de techniek onder de knie te krijgen, dan om het eindresultaat.

wervelende w a workshops deel 3 (4)   Zittende vrouw met blauwe doek. monotype-kleurpotlood op papier, 50 x 65 cm. Adrienne van Wartum   wervelende w a workshops deel 3   wervelende w a workshops deel 3 (3)

naakt leunt op li arm   Model z.t., monotype op papier, 50 x 60 cm. Adrienne van Wartum   Hunebed, monotype en krijt op papier, 50 x 50 cm              Adrienne van Wartum   Klaprozen, monotype- kleurpotlood op papier, 50 x 65 cm.   Adrienne van Wartum